Shelfless

Vilka är Shelfless?

När du som kund beställer den smarta tvättkorgen från Sorty krävs det att allt klickar. En av de viktigaste aspekterna är en trygg och snabb leverans av produkten och här hjälper Shelfless oss på Sorty på bästa sätt.

Shelfless är en frakttjänst för e-tjänster som hjälper webbutiker med hela logistikflödet.

Att kunna erbjuda en trygg och säker leverans i alla steg är otroligt viktigt för att kunderna ska bli nöjda. Ett bra och smidigt samarbete av leveransen är en viktig aspekt i arbetet för att nå optimal kundnöjdhet, någonting teamet på Sorty hela tiden jobbar för att uppnå. Shelfless hjälper till med mer än bara leverans av produkten.

– Vi på Shelfless agerar tredje part åt Sorty, och det innebär att vi tar hand om de logistiska funktionerna mellan Sorty och deras slutkunder. Vi sköter allt från inhantering till leverans, returhantering och support, säger Johanna Göhle som är Account Manager på Shelfless.

I dagens samhälle finns det mesta man köper online lättillgängligt och med snabba leveranstider. Därför gäller det att vara konkurrenskraftig även på denna punkt och se till att allt från lagd order av konsumenten till att produkten finns i handen ska gå så snabbt och säkert som möjligt. En viktig del i processen är att leverera produkten så snabbt som möjligt, vilket Shelfless alltså säkerställer.

– Leverans sker så snabbt som redan efter 1-2 arbetsdagar inom Sverige, säger Johanna Göhle.

Vilken är den största fördelen med Shelfless?

– Som e-handlare kan du släppa taget och låta oss som tredje part ta hand om din e-handelslogistik. Vi är flexibla för att kunna möta våra kunders behov, förväntningar och drömmar. Genom att låta oss sköta en del av verksamheten och logistikflödet kan du fokusera på kärnverksamheten utan distraktioner.

Miljötänket blir allt viktigare och här försöker Shelfless ligga i framkant, bland annat genom robotar och smarta förpackningsmaskiner som drivs av förnybar energi. Solfångare, el och värme från fossilfria energikällor gör att lagren ibland är självförsörjande på energi.

Därutöver arbetar de med ett antal digitala innovationer som ska minimera klimatavtrycket från näthandeln. Bland annat blir det möjligt att se klimatavtrycket på produkterna som till en början kommer att visas för nätbutikerna.

Teamet på Sorty tackar Shelfless för ett bra samarbete och ser ljust på framtiden.