tvattvanor

Miljövänligare tvättvanor med Sorty

Att tänka miljövänligt blir allt viktigare i dagens samhälle. Att tänka på miljö och klimat är en väldigt betydelsefull sak. Vi på Sorty vill uppmärksamma detta och ge dig några tips på vägen mot ett mer hållbart sätt att tvätta.

I takt med att samhället går mot en mer hållbar och miljövänlig framtid är det viktigt att se över sina rutiner för hur man kan hjälpa till med detta. En enskild person kan inte göra allt men alla kan göra något och det skapar i sin tur en effekt på sikt.

Med tvättkorgen från Sorty kan ni enkelt sortera tvätten i olika fack, vilket medför att rätt plagg och rätt mängd tvätt körs i en fylld och effektiv maskin. På så vis blir det gynnsamt för miljön. Detsamma gäller förstås vid återvinning, vilket ska ske på ett så korrekt sätt som möjligt. Även här hjälper den smarta tvättkorgen till med sorteringen på bästa sätt.

Här kommer några punkter vi hoppas ska hjälpa dig i tankarna på en mer hållbar tvättning.

1. Tvätta inte för ofta
– Det är lätt hänt att man vill ha ett specifikt plagg tvättat till evenemanget som sker om två dagar. Men se här till att planera din tvätt och fylla maskinen i god tid innan. Tvätta bara när det verkligen är nödvändigt.

2. Kör ingen förtvätt vid normalt smutsad tvätt
– Det är enkelt att dra på en förtvätt av bara farten. Men det är värt att tänka till en extra gång om förtvätten verkligen är nödvändig.

3. Sortera tvätten
– Beroende på hur många grader och vilket program plaggen ska köras i är det viktigt att sortera. Här är Sortys tvättkorg med olika fack perfekt för att få bästa effektivisering och för att separera kläderna från varandra.

4. Tänk på vilket tvätt- och sköljmedel du väljer
– Här är det faktiskt viktigare än vad man tror att välja ett Svanenmärkt alternativ då detta är betydligt bättre för miljön. Faktum är att vanliga sköljmedel inte är särskilt bra alls för miljön. En hel del plagg tål inte sköljmedel. Dessa produkter kan även innehålla parfym och skapa allergiska reaktioner.

5. Bättre ekonomi
– Här är din tvättkorg från Sorty det klockrena alternativet. Du optimerar varje tvätt vilket skapar en lägre elförbrukning. Du gör inte heller åt lika mycket tvätt- och sköljmedel.

Vi hoppas att ovanstående tips ska hjälpa dig.
Din tvättkorg från Sorty är ett solklart steg i rätt riktning för att bli mer miljövänlig och skapa hållbarhet.

Tycker du att dina vänner ska ha en Sorty hemma? Klicka här för mer information.