Kan man tvätta 30-graders plagg i 40 grader?

När det kommer till att tvätta kläder står vi ofta inför flera frågor och en av de mest frekventa frågor är ”kan jag tvätta 30-graders plagg i 40 grader?”. Kort sagt, det beror på plagget. Låt oss dyka djupare in i detta!

Tvättetiketten på dina kläder är mer än bara en liten bit papper som ibland skaver mot huden. Den är en skattkista av information om hur du bäst tar hand om dina kläder. När tillverkaren anger en maximal tvättemperatur på 30 grader, så är det vanligtvis en försäkring om att plagget inte kommer att krympa, blekas eller förlora sin form vid denna temperatur.

Om du tvättar ditt 30-graders plagg i 40 grader riskerar du att skada tyget. Fibrerna försvagas och plagget krymper. Dessutom kan färger blekna snabbare vid högre temperaturer, särskilt om plagget är färgat eller tryckt.

Det finns dock undantag.

Om plagget består av robusta material som bomull eller linne och inte är särskilt smutsigt, tål det ofta tvätt vid lite högre temperaturer utan skada. Men det är alltid bäst att hålla sig till tillverkarens rekommendationer för att försäkra att dina kläder håller så länge som möjligt.

Hur undviker man då att blanda ihop 30- och 40-graders plagg i tvättkorgen och få missfärgade och krympta kläder?

Svaret är enkelt: Sortera din tvätt effektivt!

Och just här kommer tvättkorgen Sorty in i bilden. Sorty, en smart tvättkorg, utvecklades för att hjälpa dig sortera dina kläder i fyra olika fack direkt efter användning. Den här innovativa lösningen låter dig enkelt separera dina 30-graders plagg från de som kräver 40-graders tvätt och även sortera efter färg. Du behöver inte längre leta igenom hela tvättkorgen för att hitta plaggen som kräver särskild hantering. Du har redan sorterat dem när du lade dem i korgen.

Med Sorty kan du inte bara undvika misstag i tvättstugan. Utan också spara tid och energi samt hålla dina kläder i bästa möjliga skick. Rätt skötsel av dina kläder börjar redan i tvättkorgen. Med Sorty är det lättare än någonsin att hantera dina plagg på rätt sätt.

Klicka här för att få mer information om Sorty!

Sorty hjälper dig att sortera tvätten utifrån 30 eller 40 grader

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar